Yrittäjien, tilojen ja hevosten esittelyt

Parkkeratessasi autoa saatat nähdä vilauksen laikukkaasta ponista joka on valmiina tekemään tuttavuutta kanssasi (ainakin jos taskussasi on kaurakeksi). Ponin nimi on Donna, ei tarvitse säikähtää että se olisi karkureissulla, se asuu vapaana tallin pihalla.

Tilukset

Paikka josta retket starttaavat sijaitsee nelostien varrella, Rovaniemellä, Tiaisten kylällä. Tontilla virtaa upea Ala-Säynäjäjoki, sekä Pikku Laenlampi sijaitsee aivan tallin vieressä. Tilalta lähtevät maastot ovat kerrassaan upeat, lähellä sijaitsee Rovaniemen ainoa tunturi, Käyrästunturi. Reitit kulkevat polkuja ja metsäteitä pitkin vaaroilla, lampien rannoilla ja soita mukaillen.

Tilalla hevoset asuvat metsäpohjaisissa pihatoissa ympäri vuoden laumoissa ja heillä on vapaa pääsy sisään ja ulos. Lisäksi pihapiirissä on kotimme ja hirsinen saunamökki, jota vuokraamme asiakkaiden käyttöön.

Eläimet

Tilalla asuu tällä hetkellä kahdeksan hevosta, viisi koiraa ja lampaita. Asiakas käytössä olevat hevosemme ovat koulutettuja vaellushevosia, ne ovat varmajalkaisia metsässä kulkijoita ja kuljettavat turvallisesti niin aloittelijat kuin kokeneet Lapin maisemiin.

Tarkemmat esittelyt eläimistä löytyy täältä.

Koiramme ovat varsin innokkaita rekikoiria, jotka ottavat mieluusti vastaan rapsutuksia.

Suvi Mähönen, yrittäjä

Moikka! Olen Suvi, pienestä asti hevosia ja luonnossa liikkumista harrastanut nainen. Olen haaveillut omasta hevosalan yrityksestä pitkään, tehnyt töitä sen eteen ja nyt se on totta!
Olen kotoisin pääkaupunkiseudun sykkeestä, mutta muuttanut sieltä tänne pohjoiseen 2019 etsimään rauhaa ja luontoa tutkimaan.

Olen koulutukseltani Luonto-ohjaaja ja valokuvaaja. Opiskelen parhaillaan Ruukin maaseutuopistossa Ratsastuksen-ohjaajaksi. Hevosalalta minulla on historiaa vaellusratsastus oppaana, sekä erilaisten hevosleirien ja -kerhojen vetämisestä.

Hevoset ja etenkin luonnossa liikkuminen ovat olleet minulle intohimo pienestä asti. Minut on viety ensimmäisen kerran telttailemaan muutaman vuoden ikäisenä, hevosen selkään olen kavunnut samoihin aikoihin. Varsinaisen ratsastus harrastamisen aloitin ala-asteella. Minulle henkilökohtaisesti tärkeää on taata hevosille luontainen ympäristö olla, tämän mahdollistaa pihatto ja laumaelämä.

Valtteri Männikkö, yrittäjä

Moi! Olen Valtteri, hevosten pariin vasta vuosi sitten eksynyt mies. Olen asunut Rovaniemellä jo puoli vuosikymmentä, alunperin olen kotoisin Turun seudulta. Hoidan yrityksessä alueiden kunnossapitoa, vastaan laitteiden toimivuudesta ja vedän rekiretkiä myös.