Yrittäjien, tilojen ja hevosten esittelyt

Laenlammen tila sai alkunsa vuonna 2020, kun tilan omistajat ostivat vahingossa ensimmäisen oman hevosen, 1 vuotiaan suomenhevos orivarsan nimeltään Kuulas. Hevosta ei haluttu pitää kaupunkitallilla, vaan muutto maalle oli välttämätön. Löysimme nykyisen kotimme ja muuttoa tehdessä, Suvin aiempi työnantaja ehdotti että ottaisimme hänen hevoset meidän hoiviimme. Niin syntyi yhden puhelun perusteella hanke ”Laenlammen tila”. Seitsemässä viikossa keskellä koronaa Suvi ja Valtteri rakensi hevosille tallin, perusti nettisivut, yrityksen ja aloitti markkinoinnin. Kesä 2021 oli loppuunmyyty 3 asiakashevosella ja siitä lähtien yritystä on kasvatettu määrätietoisesti, kuitenkin ydin ajatuksena tehdä autenttisia, paikallisuuteen nojaavia pienryhmä aktiviteettejä eläinten hyvinvointi etunenässä ja paikallista pientä kyläyhteisöä tukien.

Tilukset

Paikka josta retket starttaavat sijaitsee nelostien varrella, Rovaniemellä, Tiaisten kylällä. Ala-Säynäjäjoen solisevat vedet ja Pikku Laenlammen rauhallisuus tekevät tästä paikasta todellisen keitaan kaupungin hälinän unohtaen. Tilalta lähtevät maastot ovat kerrassaan upeat, lähellä sijaitsee Rovaniemen ainoa tunturi, Käyrästunturi. Reitit kulkevat polkuja ja metsäteitä pitkin vaaroilla, lampien rannoilla ja soita mukaillen.

Tilalla hevoset asuvat metsäpohjaisissa pihatoissa ympäri vuoden laumoissa ja heillä on vapaa pääsy sisään ja ulos. Lisäksi pihapiirissä on kotimme ja hirsinen saunamökki, sekä glamping majoitusta asiakkaille. Hirsisessä saunamökissä on keittiötilat asiakkaita varten.

Tila on avoinna ympäri vuoden, ja jokainen vuodenaika tarjoaa omanlaisensa taian. Kesällä voit nauttia valoisista öistä ja vehreästä ympäristöstä, kun taas talvella lumipeite luo satumaisen tunnelman. Jokaisella vuodenajalla on omat erityiset piirteensä ja retkensä, liity siis yöttömän yön vaellukselle tai vaikka revontulijahtiin ratsain!

Glamping majoituksen terassi

Eläimet

Laenlammen tilalla asustaa toista kymmentä erilaista ratsua. Hevosista löytyy niin vuonohevosia, suomenhevosia, kuin issikoitakin! Löytyypä joukosta yksi irlannincob ja pari eestin raskasvetoakin. Tilalla kasvatetaan myös suomenhevosia, joten lähes joka kesä pääset tapaamaan pieniä, suloisia maitovarsoja.

Vaellushevosemme ovat hyvin koulutettuja, varmajalkaisia ja turvallisia asiakashevosia. Niillä onnistuu niin aloittelijan kuin kokeneenkin ratsastajan turvallisesti kulkea maastossa. Osa hevosistamme on myös koulutettu ratsastusjousiammuntaan, reen vetoon tai pidemmälle kouluratsastuksessa.

Tarkemmat esittelyt eläimistä löytyy täältä.

Hevosten lisäksi tilalla asustaa lampaita, erittäin sosiaalinen kissa, sekä innokas labradorinnoutaja.

Suvi Männikkö, yrittäjä

Moikka! Olen Suvi, pienestä asti hevosia ja luonnossa liikkumista harrastanut nainen.
Olen kotoisin pääkaupunkiseudun sykkeestä, mutta muuttanut sieltä tänne pohjoiseen 2019 etsimään rauhaa ja luontoa tutkimaan.

Olen koulutukseltani Luonto-ohjaaja ja valokuvaaja. Hevoset ja etenkin luonnossa liikkuminen ovat olleet minulle intohimo pienestä asti. Minut on viety ensimmäisen kerran telttailemaan muutaman vuoden ikäisenä, hevosen selkään olen kavunnut samoihin aikoihin. Varsinaisen ratsastus harrastamisen aloitin ala-asteella. Minulle henkilökohtaisesti tärkeää on taata hevosille luontainen ympäristö olla, tämän mahdollistaa pihatto ja laumaelämä.

Valtteri Männikkö, yrittäjä

Moi! Olen Valtteri, hevosten pariin vasta muutama vuosi sitten eksynyt mies. Olen asunut Rovaniemellä jo puoli vuosikymmentä, alunperin olen kotoisin Turun seudulta. Hoidan yrityksessä alueiden kunnossapitoa, vastaan laitteiden toimivuudesta ja vedän rekiretkiä myös.

Suuri intohimoni on ratsastusjousiammunta, sekä työhevos jutut.

Muut työntekijät

Tilallamme työskentelee yrittäjien lisäksi Cwc ratsastuksen opettaja, sekä ratsujousiammunnan valmentaja Eva Nurminen.

Ratsastusvaelluksia vetää, sekä hevosia hoitaa myös Pauliina.