Milloin Lappiin ratsastusvaellukselle?

Lappi on upea paikka ratsastaa. Sen maisemat ja luonto tarjoavat unohtumattomia elämyksiä niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin ratsastajille. Ratsastus Lapissa onkin suosittu aktiviteetti niin aloitteijoiden kuin kokeneidenkin ratsastajien keskuudessa. Lähtisitkö siis ratsastusvaellukselle Lappiin?

Ratsastusvaelluksella Lapissa voit valita useista eri pituisista reiteistä. Aloittelijat voivat valita lyhyemmän reitin, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua Lapin luontoon ja eläimiin ratsastaen. Kokeneemmat ratsastajat voivat valita pidemmän reitin, joka tarjoaa haastavampia maastoja ja upeampia maisemia.

Ratsastuksen kannalta Lappiin matkustamisessa on monia vaihtoehtoja. Kannattaakin pohtia ensin haluaako koko loman ajan vain ratsastaa vai yhdistää myös muita aktiviteettejä lomaan.

Ratsastus mahdollisuuksia Lapissa on ympärivuoden.

Ratsastusvaellukselle kesällä?

Ratsastusvaellus kesällä on hienoa aikaa, meillä on upea yötön yö täällä ja sopivan lämmintä ratsastukseen.

Yöttömän yön ratsastus on ainutlaatuinen kokemus, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea Lapin kesän kauneus hevosen selästä käsin. Yöttömän yön aikaan aurinko ei laske Lapissa ollenkaan, joten valoisaa aikaa riittää läpi yön. Tämä tarjoaa mahdollisuuden ratsastaa kesäyön valossa ja ihailla Lapin kaunista luontoa aivan uudella tavalla. Laenlammen tilalla Rovaniemellä järjestetään Yöttömän yön ratsastuksia, kahden tunnin mittaisena joka ilta ja 4 tunnin mittaisina kysyttäessä.

Kesäisin päivä aikaan on lämmin ja myös pisimmät ratsastusreitit on mahdollista järjestää. Kesäisin ratsastusretket täyttyvät nopeasti, joten loma kannattaa varata jo hyvissä ajoin. Viime hetken varauksetkin yleensä kuitenkin onnistuvat.

Ratsastusvaellukselle Syksyllä?

Ratsastusloma syksyllä Lapissa tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua Lapin kauniiseen ruskaan ja nauttia samalla ratsastamisen tuomasta vapauden tunteesta. Syksy on Lapissa kaunis vuodenaika, kun luonto pukeutuu keltaisiin, punaisiin ja oransseihin sävyihin. Ratsastaessa voi ihailla kauniita maisemia ja nauttia Lapin luonnon rauhasta.

Syksyt on ratsastusvaellusten kulta-aikaa Lapissa. Ruskaviikkojen ratsastusvaellukset ja ratsastuslomat varataan jopa vuotta aikaisemmin, mutta viimeistään kevät-kesällä. Elokuussa ja syyskuussa luonto on kauneimmillaan ja ötököiden vähentyessä luonnossa liikkuminen on miellyttävää.

Syyskuussa alkaa myös revontulikausi, jolloin ratsastuslomalla on mahdollista myös niitä bongailla. Laenlammen tilalla on erinomaiset mahdollisuudet nähdä revontulia pohjoistaivaalla.

Ratsastusvaellukselle Talvella?

Talvi on mahtavaa aikaa käydä lyhyemmillä ratsastusretkillä, yhdistää ratsastaminen esimerkiksi laskettelulomaan tai hiihtovaellukseen. Talvisin ratsastetaan rauhalliseen tahtiin kaviopoluilla. Kovienkin pakkasten takia yleensä auki pidetään ainoastaan tunnin ja kahden tunnin ratsastusretkiä.

Tykkylumi puut näyttävät upeilta joulu- ja tammikuussa. Helmikuussa päästään ihastelemaan syviä nietoksia ja maaliskuussa auringon loistaessa taivaalla haaveillaan keväthangista.

Talvisin talleilla on yleensä pakkasrajoitukset, kuten -22 astetta. Pakkasrajoituksella suojataan ensisijaisesti ihmisiä paleltumilta.

Ratsastusvaellus Keväällä?

Kevät alkaa Lapissa melko myöhään, mutta kevät hangilla on ihan mahtavaa ratsastaa. Voitko kuvitella metrin korkuiset hanget hevosen kummallakin puolella? Aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja lämmittää mukavasti kasvoja.

Keväthangilla käytössä on talven yli avoinna pidetyt reitit, mutta heti kun lumet alkavat vajoamaan avataan myös kesäreitistöä. Tyypillisesti toukokuun ensimmäisillä viikoilla nousevat tulvat ja yleensä tulvan iskiessä maastoon ei pääse. Tällöin maastoa säästääksemme emme liiku siellä ja hevoset saavat ansaitsemansa loman.

Mikä olisi sinun valintasi ratsastusvaelluksen tai -loman ajankohdaksi? Meillä Laenlammen tilalla järjestetään ympäri vuoden eripituisia ratsastuvaelluksia, taso ryhmissä ja meillä on mahdollista myös yöpyä ja viettää vaikka kokonainen viikonloppu hevostallilla.

Mikäli matkaat muualle päin Lappia, kannattaa tutustua mm. Tripadvisorin suosittelemiin talleihin lapissa.

Jätä kommentti

error

Tykkäsitkö postauksesta? Jaa se myös ystävillesi!