Ratsastusjousi ammunta -kurssit

Ratsujousiammunnan alkeiskurssilla pääset tutustumaan ikivanhaan,historialliseen lajiin nykyaikaisella twistillä. Ratsujousiammunnassa ammutaan sananmukaisesti jousipyssyllä liikkuvan hevosen selästä. Jousipyssy on molempikätinen vaistojousi jossa ei ole nuolihyllyä ja nuolet otetaan joko viineestä tai jousikädestä.

Alkeiskurssilla pääset tutustumaan lajin perusteisiin- tekniikkaan, ammuntatyyleihin-sekä asentoihin ja harjoittelemaan ampumista ensiksi maastakäsin ja lounaan jälkeen hevosen selästä. Vaikka lähtökohtaisesti ratsujousiammunta tapahtuu laukkaavan hevosen selästä, alkeiskurssilla aloitamme pienillä askelilla ensiksi harjoittelemalla oikeaa kevyttä istuntaa hevosen selässä ja siitä edeten ammuntaan. Joku hurjapää saattaa alkeiskurssillakin ennättää ampua laukkaavan hevosen selästä, mutta se ei ole missään nimessä oletus vaan jokainen kurssilainen etenee omaa tahtia.

Alkeiskurssi ohjaajana on Suomen ratsujousiampujain-liiton kouluttajakanditaatti Eva Nurminen joka on myös ratsastajan istuntaopettaja. Eva on kerennyt muutaman vuoden aikana kiertämään kisoja niin ulkomailla kuin kotimaassa ja on Keski-Suomen alueella toistaiseksi ainoa ja suurin ratsujousiammunta-palvelun tuottaja. Evan kotoa löytyy 200m pitkä ympärivuotinen ratsujousiammunta-rata, säännölliset viikkotreenit sekä kisakalenteri ja erirotuisia, lajiin koulutettuja hevosia. Eva on myös käynyt kouluttamassa Laenlammen tilan hevoset ratsastusjousiammunnan pariin.

Kurssilla pääset lisäksi ratsastusjousiammunnan ohessa ratsastamaan Lapin kauniiseen maastoon turvallisilla hevosilla ja nauttimaan herkullisesta kotiruoasta. Majoitus aikuisille järjestyy meidän luonnon kauniissa Glamping -majoitteissa.

Ratsastusjousiammunta kurssit on jaettu niin, että nuorille (9v-16v) on yksi päiväinen kurssi 4.7. ja aikuisille 2 päiväinen kurssi 5.-6.7. Ratsastuksen alkeet vaatimustasona, jousiammunnasta ei tarvitse olla kokemusta.

Kuvassa kouluttaja Eva Nurminen

Saatavuus: Nuorille 4.7. ja aikuisille 5.-6.7.

Kellonaika: Nuoret klo 9- n. klo 16. Aikuiset: klo 10 – 2 päivän n klo 16

Ryhmäkoko: Nuoret: min 5hlö, max 12hlö, aikuiset: min. 4hlö, max yöpyviä 6hlö, lisäksi 3 päiväleiriläistä

Hinta: Nuorten yksipäiväinen 120€, aikuisten kaksi päiväinen sis. majoittumisen 370€, päiväleiriläisenä 300€

Sisältää:

 • Nuoret:
  • Ratsastusjousiammunnan alkeiskurssi, teoria ja maasta-ammunta n. 3h, selästä ammunta n. 1h
  • Lounas
  • Ratsastusvaellus 1h
  • Lainaan jokaiselle sopiva jousi, nuolet sekä nuoliviine.
 • Aikuiset:
  • Ratsastusjousiammunnan alkeiskurssi, teoria ja maasta-ammunta n. 3h, selästä ammunta n. 1h
  • Ratsastusvaellus 2h
  • Majoittumien 2hlö glamping majoitteissa
  • Lounas, illallinen, aamupala ja lounas
  • Ilta sauna
  • Lainaan jokaiselle sopiva jousi, nuolet sekä nuoliviine.

Lisämaksusta:

 • Kuljetus Rovaniemeltä tilalle 20€/hlö edes takaisin, kun vähintään 2hlö osallistuu kuljetuksiin

Vakuutus: Yrityksellämme on vastuuvakuutus, mutta omaathan oman tapaturmavakuutuksen.

Peruutusehdot: Varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä, eikä sitä palauteta peruutuksen sattuessa. Varaus on mahdollista peruuttaa 1 viikko ennen loman alkua jotta rahat saa takaisin, myöhemmin peruuntuneista lomista peritään 50% maksu. Mikäli peruutus sattuu yrityksen takia, palautamme rahat kokonaisuudessaan.

Palvelukielet: Suomi ja Englanti

Varaaminen: Varaukset tehdään whatsapp viestillä 0445130720 tai sähköpostilla (info(a)enlammen.fi)

Mitä varata mukaan: Pakkaathan mukaan säänmukaiset rennot vaatteet joilla pystyt ratsastamaan, kestävät jalkineet