Ratsastusjousi ammunta

Suuren suosion saanut alkeiskurssi SYYSLOMALLA !! Ja jatkokurssi my√∂s ūüôā

Eva pitää Syysloma viikolla myös CWC-istuntavalmennuksia ja yksityistunteja ratsastusjousiammunnasta, kysy!

Tervetuloa ratsastusjousiammunnan maailmaan!

Tallillamme on intohimoisia ratsastusjousiammunnan harrastajia ja tarjoamme laadukkaita kokemuksia niin aloittelijoille kuin kokeneillekin ampujille. Ratsastusjousiammunta yhdistää perinteen, taidon ja adrenaliinin ainutlaatuiseksi seikkailuksi.

Ratsastusjousiammunta, on vanha taistelulaji ja taitolaji, jossa ratsastaja ampuu vaistojousella hevosen selästä. Se yhdistää ratsastuksen ja jousiammunnan taituruuden tarjoten ainutlaatuisen ja vaativan urheilulajin.

Tallillamme ratsastusjousiammuntaa kouluttaa Eva Nurminen, joka on Suomen ratsastusjousiammunta liiton kouluttaja kandidaatti. Eva kilpailee itse maajoukkueessa, sekä Suomessa että ulkomailla. Tilallamme asustaa 9 ratsastusjousiammuntaan koulutettua soturihevosta. Meiltä löytyy myös 50m pitkä jousiammunta rata, sekä kesällä 2024 valmistuva täysi pitkä kilpailut mahdollistava

Monipuoliset kurssit ja tapahtumat

Tarjoamme laajan valikoiman kursseja ja tapahtumia, jotka sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille ratsastusjousiammunnasta kiinnostuneille. Olitpa sitten etsimässä perusteellista peruskurssia tai haastetta kokeneille ampujille, meillä on sinulle sopiva vaihtoehto.

Tulevat kurssit, leirit ja tapahtumat

18.10.2023
Ratsastusjousiammunnan alkeiskurssi

Ratsujousiammunnan alkeiskurssilla pääset tutustumaan ikivanhaan,historialliseen lajiin nykyaikaisella twistillä. Ratsujousiammunnassa ammutaan sananmukaisesti jousipyssyllä liikkuvan hevosen selästä. Jousipyssy on molempikätinen vaistojousi jossa ei ole nuolihyllyä ja nuolet otetaan joko viineestä tai jousikädestä.

Alkeiskurssilla pääset tutustumaan lajin perusteisiin- tekniikkaan, ammuntatyyleihin-sekä asentoihin ja harjoittelemaan ampumista ensiksi maastakäsin ja lounaan jälkeen hevosen selästä. Vaikka lähtökohtaisesti ratsujousiammunta tapahtuu laukkaavan hevosen selästä, alkeiskurssilla aloitamme pienillä askelilla ensiksi harjoittelemalla oikeaa kevyttä istuntaa hevosen selässä ja siitä edeten ammuntaan. Joku hurjapää saattaa alkeiskurssillakin ennättää ampua laukkaavan hevosen selästä, mutta se ei ole missään nimessä oletus vaan jokainen kurssilainen etenee omaa tahtia.

Alkeiskurssi ohjaajana on Suomen ratsujousiampujain-liiton kouluttajakanditaatti Eva Nurminen joka on myös ratsastajan istuntaopettaja. Eva on kerennyt muutaman vuoden aikana kiertämään kisoja niin ulkomailla kuin kotimaassa ja on Keski-Suomen alueella toistaiseksi ainoa ja suurin ratsujousiammunta-palvelun tuottaja. Evan kotoa löytyy 200m pitkä ympärivuotinen ratsujousiammunta-rata, säännölliset viikkotreenit sekä kisakalenteri ja erirotuisia, lajiin koulutettuja hevosia. Eva on myös käynyt kouluttamassa Laenlammen tilan hevoset ratsastusjousiammunnan pariin.

Ratsastusjousiammunta kurssit järjestetään 18.10. alkeiskurssi ja Jatkokurssi alkeiskurssin käyneille 19.-20.10. Alkeiskurssille ratsastuksen alkeet vaatimustasona, jousiammunnasta ei tarvitse olla kokemusta.

Varaa nyt paikkasi:

Saatavuus: Alkeiskurssi 18.10.2023

Kellonaika: klo 9 ‚Äď n. klo 16

Hinta: Alkeiskurssi 120‚ā¨

Sisältää:

  • Ratsastusjousiammunnan alkeiskurssi, teoria ja maasta-ammunta n. 3h, sel√§st√§ ammunta n. 1h
  • Lounas
  • Lainaan jokaiselle sopiva jousi, nuolet sek√§ nuoliviine

19.-20.10.2023
Ratsujousiammunnan kaksi päiväinen jatkokurssi!

Annoit pikkusormen,se vei koko käden?

Tiedän, laji on aivan mieletön ja uuden oppiminen on koukuttavaa!

Lämpimästi tervetuloa ratsujousiammunnan kaksi päiväiselle jatkokurssilla,jossa pääset verestämään alkeiskurssin oppeja, harjoittelemaan eri ammuntasuuntiin ja lentäviin kiekkoihin ampumista ratsujousiammunta radalla. Päiviin kuuluu niin teknistä hiomista kuin myös pelejä ja leikkejä jousiammunnan parissa.

Laenlammen tilalla on 5 lajiin koulutettua soturiponia ja uuden karhea ratsujousiammunta rata. Kouluttajana Suomen ratsastusjousiampujain-liiton kouluttajakanditaatti Nurmolandian Eva jolla on vahva kokemus hevosista, opettamisesta sekä lajista. Eva on kilpaillut paljon sekä Suomessa että ulkomailla.

Kysy myös majoittumis mahdollisuudesta, 4 ensimmäiselle onnistuu!

Saatavuus: Jatkokurssi 19.-20.10.2023

Kellonaika: klo 9 ‚Äď n. klo 16

Ryhmäkoko: Min 4hlö, max 10hlö

Hinta: 220‚ā¨ (+majoitus 70‚ā¨/hl√∂/2hl√∂ majoitus)

Sisältää:

  • Erikoistauluja, lent√§vi√§ kiekkoja, radalla treenausta, ampuminen useampaan tauluun, pitk√§n matkan ammuntaa, perus tekniikan hiomista unohtamatta!
  • Lounas x2
  • Lainaan jokaiselle sopiva jousi, nuolet sek√§ nuoliviine (ellet omista jo omia ūüėČ )

Viikko treenit

Oletko käynyt jo alkeiskurssin tai osaatko muutoin perusasiat? Haluatko ratsastusjousiammunnasta itsellesi säännöllisen harrastuksen?

Meillä kokoontuu kerran viikossa ratsastusjousiammunnan viikko treenit, tiistaisin. Opetuksesta vastaa Eva Nurminen. Välineet on vuokrattavissa erikseen, mikäli et vielä omista omaa vaistojousta.

Treenit on mahdollista maksaa 10-kortilla, kausikorttina tai kertamaksulla. Muistathan ilmoittautua erikseen.

Treenit alkavat pyöriä tammikuussa 2024.

Tulossa myös vaistojousi taitotreenit sisätiloissa, lisä info tulossa. Taitotreeneihin voi osallistua kuka vain vaistojousella ampumisesta kiinnostunut,ikäraja 7v. Välineet vuokrattavissa erikseen. Kouluttajana Eva Nurminen.

Tulossa my√∂s…

Ensi kesänä täyspitkän ratsastusjousiammunta radan valmistuttua, tulossa myös:

  • Erilaisia kisoja, raiding, postal match